The Girl in the Spider's Web

Sylvia Hoeks zit achter Claire Foy aan

RTL 7 - maandag 9 november om 20:29

© filmdepot.nl/api
Hacker Lisbeth Salander moet een gevaarlijk computerprogamma van de servers van de Amerikaanse veiligheidsdienst stelen. Er zijn nog meer mensen die op die software azen.

Na het succes van de Zweedse verfilming van Stieg Larssons Millennium-trilogie kwam er in 2011 een Hollywoodverfilming van het eerste boek.

The Girl in the Spider’s Web

The Girl with the Dragon Tattoo kreeg goede kritieken en deed het ook aan de bioscoopkassa’s lang niet slecht. Toch kreeg die film geen vervolg, totdat zeven jaar later The Girl in the Spider’s Web verscheen.

Regisseur Fede Alvarez pakt de draad op bij Wat ons niet zal doden, het door David Lagercrantz voltooide vierde boek in de Millennium-serie. Het verhaal draait eigenlijk helemaal om Lisbeth Salander (Claire Foy), journalist Mikael Blomkvist heeft maar een kleine rol.

Lisbeth moet een computerprogramma van de servers van de NSA stelen. Als dat misgaat, gaat ze op zoek naar degene die de software nu in handen heeft.

Foys Lisbeth is heel anders dan die van haar voorgangers Noomi Rapace en Rooney Mara. Alleen al daarom is deze film het kijken waard.

Sylvia Hoeks

Sylvia Hoeks brak internationaal door met haar rol in Blade Runner 2049. Met The Girl in the Spider’s Web heeft ze opnieuw een rol in een grote Hollywoodproductie te pakken.

Ze speelt Camilla, de tweelingzus van hoofdpersoon Lisbeth. Om het contrast tussen de twee personages te benadrukken ziet Camilla er heel anders uit dan haar zus.

Lisbeth heeft donker haar en gaat altijd in het zwart gekleed. Camilla draagt alleen maar lichte kleren en heeft hoogblond, bijna wit haar.

Meer over