The Girl with the Dragon Tattoo: Daniel Craig duikt in duistere familiegeschiedenis

19 oktober 2018 00:03 | kijktips | Door Televizier

© © Sony / MKNS

Het is toch even wennen: Daniel Craig die een Zweed speelt. De blauwogige Brit brengt het er in The Girl with the Dragon Tattoo wel goed vanaf.

Craig speelt in deze Engelstalige verfilming van het eerste deel van Stieg Larssons Millenniumtrilogie de rol van journalist Mikael Blomkvist.

The Girl with the Dragon Tattoo

De rijke industrieel Henrik Vanger (Christopher Plummer) vraagt Blomkvist een boek te schrijven over de rijke geschiedenis van zijn familie. Tenminste, dat vertelt hij Blomkvist.

Eigenlijk wil de oude Vanger dat de journalist uitzoekt wat er veertig jaar geleden met zijn nichtje is gebeurd.

Mikael ziet de klus in eerste instantie niet zitten, maar hapt toch toe. Hij kan het geld goed gebruiken. Hij hoeft het onderzoek niet in zijn eentje te doen: The Girl with the Dragon Tattoo – hacker Lisbeth Salander (Rooney Mara) – helpt hem een handje.

Remake

The Girl with the Dragon Tattoo is de Hollywood-remake van Mannen die vrouwen haten, de Zweedse verfilming van het gelijknamige boek van Stieg Larsson. Hoewel de film het goed deed, kwam er geen Hollywoodversie van de andere twee Millennium-films.

Vanaf 25 oktober is The Girl in the Spider's Nest in de bioscoop te zien. Dit is de verfilming van het vierde deel uit de Millennium-serie, het eerste deel dat niet is geschreven door Stieg Larsson. Larsson overleed in 2004.

Claire Foy is in deze film te zien als Lisbeth Salander, de Zweedse acteur Sverrir Gudnason speelt Mikael Blomkvist. Sylvia Hoeks speelt Lisbeths tweelingzus Camilla.

Meer over