The Godfather: Part II

Iedereen is bang voor Al Pacino in The Godfather: Part II

CANV - dinsdag 2 augustus om 22:01

© http://presse.arte.tv
Het komt niet vaak voor dat een vervolgfilm even goed is als zijn voorganger. Bij The Godfather: Part II is dat wel het geval.

Dat is een hele prestatie: The Godfather staat bekend als een van de allerbeste films ooit gemaakt.

The Godfather: Part II

In The Godfather volgt regisseur Francis Ford Coppola de lotgevallen van maffiafamilie Corleone. Hij doet dit aan de hand van peetvader Vito (Marlon Brando).

Als Vito na een hartaanval het loodje legt, neemt zijn zoon Michael (Al Pacino) de macht in de familie over.

The Godfather: Part II laat zien hoe Michael in zijn nieuwe rol uitgroeit tot een keiharde, meedogenloze maffioso. Waar zijn vader een alom geliefd man was, is Michael vooral gevreesd.

De familie Corleone is de baas in New York, maar dat is voor de nieuwe peetvader niet genoeg: hij probeert ook voet aan de grond te krijgen aan de westkust.

Robert De Niro

Dat is niet het enige verhaal dat Coppola in The Godfather: Part II vertelt. In flashbacks laat de regisseur zien hoe een nog jonge Vito Corleone (Robert De Niro) op Sicilië zijn eerste schreden op het misdaadpad zet.

De Niro bereidde zich grondig voor op die rol. Hij woonde drie maanden op Sicilië en werkte hard om zich het plaatselijke dialect eigen te maken.

Al dat harde werk was niet voor niets: De Niro won de Oscar voor beste mannelijke bijrol voor zijn vertolking van Vito Corleone.

Daarmee zorgde hij voor een unicum. Marlon Brando en Robert De Niro zijn de enige acteurs die allebei een Oscar kregen voor dezelfde rol. Eerder al kreeg Brando voor zijn Vito Corleone-vertolking in The Godfather de Oscar voor beste acteur.

Meer over