The Hustle

Anne Hathaway en Rebel Wilson als professionele oplichters in The Hustle

RTL 8 - woensdag 18 mei om 20:28

© http://www.betv.be/press
Twee meesteroplichters gaan in The Hustle met elkaar de strijd aan.

Penny Rust (Rebel Wilson) en Josephine Chesterfield (Anne Hathaway) zijn twee oplichters van hoog niveau, maar elk met een eigen specifieke stijl. Josephine doet zich voor als een deftige Engelse dame die de tijd verdrijft in een luxueuze villa aan de Côte d’Azur. Penny is een Amerikaanse grapjas die haar land is ontvlucht omdat een aantal praktijken iets te hooggegrepen waren voor haar.

The Hustle

In The Hustle zien we hoe deze twee vrouwen elkaar toevallig tegenkomen. Het lijkt de dames in eerste instantie wel wat om hun handen ineen te slaan, maar dat blijkt al snel niet zo succesvol te zijn. Ze gaan weer hun eigen weg, maar niet voordat ze een weddenschap afsluiten. Ze hebben allebei een superrijke tech-miljardair op het oog. Degene die hem het beste kan oplichten mag voortaan alleen heersen over dit mooie stukje oplichtersparadijs.

Remake

Komt dit verhaal je bekend voor? Dat kan kloppen, want The Hustle is een remake van Dirty Rotten Scoundrels met Steve Martin en Michael Caine in de hoofdrollen. Maar ook die film uit 1988 is weer een remake, namelijk van Bedtime Story waarin Marlon Brando en David Niven te zien waren. Het belangrijkste verschil is natuurlijk dat we nu eens twee vrouwen zien die mannen bedriegen in plaats van andersom. 

Meer over