The Intern

Robert De Niro als senior stagiair

NET 5 - woensdag 20 mei om 20:30

© 2015 Warner Bros. Entertainment Inc. and Ratpac-Dune Entertainment LLC / MKNS
Omdat het leven van een pensionado toch niet is wat hij ervan had verwacht, gaat weduwnaar Ben stage lopen bij de hippe webwinkel van Jules. Dat blijkt een gouden zet.

Het leven van een pensionado zou heerlijk moeten zijn. Je hebt alle tijd van de wereld, vrijheid en rust. Niets meer aan doen. Weduwnaar Ben (Robert De Niro) komt er in The Intern achter dat dat rooskleurige beeld niet helemaal klopt. Hij verveelt zich de tandjes.

The Intern

Om toch iets om handen te hebben, schrijft de voormalig zakenman zich in bij een bureau dat pensionado’s zoals hij stage laat lopen bij jonge, hippe New Yorkse bedrijven. Zo komt Ben terecht bij About the Fit, de modewebwinkel van Jules (Anne Hathaway).

Jules begon ooit in haar eentje, maar inmiddels is het webwinkeltje uitgegroeid tot een groot bedrijf. Logisch dus dat ze af en toe iets over het hoofd ziet.

Dat ze een stagiair zou krijgen bijvoorbeeld. Dat die ook nog in de zeventig is, maakt de eerste ontmoeting tussen Jules en Ben in The Intern alleen maar ongemakkelijker.

Ervaring

Dat is geen al te beste start, maar Ben laat zich in The Intern met al zijn levenservaring niet uit het veld slaan. Die levenservaring, en zijn kennis van de zakenwereld, laten Jules inzien dat Ben iets aan haar bedrijf kan toevoegen wat alle jonge, hippe types die er werken niet kunnen.

En hij is nog een goede vriend ook. Tel uit je winst.

Meer over