The Jungle Book

Jon Favreau maakt Rudyard Kiplings verhaal levensecht in The Jungle Book

NET 5 - zaterdag 30 september om 21:52

Het jongetje Mowgli is opgevoed door wolven, maar tijger Shere Khan wil hem weg hebben uit de jungle. Daarom moet hij vluchten. Op zijn tocht wordt hij bijgestaan door panter Bagheera en beer Baloo.

The Jungle Book is een liveactionremake van de klassieke Disneytekenfilm uit 1967.

The Jungle Book

Net als die film is het een vrije bewerking van de verhalen van Rudyard Kipling over Mowgli, een mensenkind dat opgroeit bij een roedel wolven in de jungle.

Omdat hij zo gauw hij volwassen wordt een gevaar vormt voor de dierenwereld, wil de zwarte panter Bagheera hem terugbrengen naar de mensenwereld.

Dat is het begin van een avontuur waarin Mowgli (Neel Sethi) bevriend raakt met de luie beer Baloe, maar ook gevaarlijke vijanden als de slang Kaa en de tijger Shere Khan tegenkomt.

Regisseur Jon Favreau combineert nostalgie en de liedjes uit de originele film handig met een bekende stemmencast (met belangrijke rollen voor Bill Murray, Idris Elba en Ben Kingsley) en technisch verbluffende beelden van de dieren en de jungle.

Dat maakt The Jungle Book tot een film die niet alleen prachtig oogt, maar ook spannend is.

Neel Sethi 

Er deden meer dan tweeduizend kinderen auditie voor de rol van Mowgli. Neel Sethi kreeg de rol en twee weken later kon hij al aan de slag.

Het was een bijzondere klus, omdat bijna alles digitaal gemaakt is in The Jungle Book. Dus Sethi stond veel in ruimtes vol groene doeken te acteren.

Het eindresultaat is prachtig en zo gedetailleerd dat het veel tijd kostte voor de computers om de beelden te verwerken. Baloe is zo groot en harig dat elk frame maar liefst vijf uur in beslag nam.

Meer over