The Lobster

Verandert Colin Farrell in een kreeft?

NPO 2 - vrijdag 22 mei om 23:15

© Sony Pictures Home Entertainment / MDVD
In een dystopische wereld moet David (Colin Farrell) naar Het Hotel om binnen 45 dagen een partner te vinden. En als dat hem niet lukt? Dan verandert hij in een dier naar keuze.

Het zijn de regels van De Stad, die iedereen maar dient te accepteren. Iedereen die vrijgezel is moet naar Het Hotel. Daar krijgen de singles 45 dagen de tijd om een nieuwe liefde te vinden. 

The Lobster

Wie na die 45 dagen nog steeds geen nieuwe levenspartner heeft verandert in een dier naar keuze. De keuze van David? Een kreeft.

Kreeften hebben nauwelijks natuurlijke vijanden en krijgen geen kanker. Ouderdom heeft ook weinig invloed op de schaaldieren. Een kreeft lijkt David daarom een logische keuze.

Hij doet in The Lobster braaf mee aan dit toch wel absurde spel. Al raakt hij steeds meer gefascineerd door de 'loners'; vrijgezellen die het spel niet mee willen spelen.

Ze zijn ontsnapt uit Het Hotel en wonen nu in hun eigen gemeenschap in het bos. Liefde en alles wat daarmee te maken heeft, is hier streng verboden.

David sluit zich bij de loners aan. Maar wat als hij verliefd wordt op een mede-loner (Rachel Weisz)?

Colin Farrell

Colin Farrell kwam bijna twintig kilo aan voor zijn hoofdrol in The Lobster. Al dat extra gewicht was niet voor niks: de Ierse acteur sleepte een Golden Globenominatie in de wacht. 

Regisseur en scenarioschrijver Yorgos Lanthimos kreeg een Oscarnominatie voor het script van de film.

Lanthimos' laatste film deed het begin 2019 nog beter bij de Oscars: The Favourite werd genomineerd in maar liefst tien categorieën. Hoofdrolspeelster Olivia Colman won de Oscar voor beste actrice.

 

Meer over