Pak de popcorn erbij!

Paramount Network zendt de complete The Lord of the Rings-trilogie uit

Paramount - dinsdag 7 maart om 20:30

© New Line Cinema en A-Film

Maak je klaar voor een episch avontuur dat je niet snel meer zal vergeten. De komende drie dagen zendt Paramount Network namelijk de complete The Lord of the Rings-trilogie uit.

Reis dus vanavond vanaf 20:30 uur al af naar Midden-Aarde, waar Frodo en zijn bondgenoten de strijd aangaan tegen Sauron en zijn leger van Orcs.

Peter Jackson

Van een gebrek aan lef kun je regisseur Peter Jackson niet betichten. Hij was de eerste die het aandurfde, na de tekenfilmversie uit 1978, om de In de ban van de ring-boeken van J.R.R. Tolkien te verfilmen. Zijn uitgangspunt: fans moeten de wereld van Tolkien erin herkennen, maar de films moeten ook aantrekkelijk zijn voor mensen die de boeken niet hebben gelezen.

Met The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring slaagt hij glansrijk in die opzet: de magische wezens uit Tolkiens boeken komen hierin namelijk echt tot leven.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Deze eerste film vertelt dan ook het verhaal van Frodo Baggins (Elijah Wood), een hobbit uit de Shire die de missie krijgt om een magische ring te vernietigen die door de kwaadaardige Sauron (Sala Baker) is gesmeed om de wereld te overheersen. Frodo hoeft dit gelukkig niet alleen te doen, want hij wordt vergezeld door acht metgezellen, waaronder Gandalf, (Ian McKellen), Aragorn de ranger (Viggo Mortensen) en Legolas de elf (Orlando Bloom). Samen vormen ze de Fellowship of the Ring en beginnen ze aan een gevaarlijke reis naar het rijk Mordor.

Christopher Lee

In Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring speelt een acteur die schrijver J.R.R. Tolkien ooit ontmoet heeft: Christopher Lee. De Brit - en superfan - had er de gewoonte van gemaakt om de boeken eens per jaar te herlezen. Die traditie hield Lee vol vanaf het moment dat de boeken verschenen (in 1954) tot aan zijn dood in 2015.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring is vanavond om 20:30 uur te zien op Paramount Network. Woensdag en donderdag volgen deel twee en drie.

Meer over