The Lord of the Rings: The Return of the King

Vernietigt Elijah Wood eindelijk de Ring?

Paramount - dinsdag 14 maart om 22:24

© Archiwum
Met The Return of the King gaf regisseur Peter Jackson zijn The Lord of the Rings-trilogie een overweldigend slot. Hobbits Frodo en Sam zijn samen met Gollem op weg naar Mordor. Lukt het ze om de machtige Ring te vernietigen?

Aan het begin van The Lord of the Rings: The Return of the King staan de zaken er niet al te best voor. Hoewel het leger van de verraderlijke Saruman is verslagen, is Sauron nog altijd oppermachtig.

The Lord of the Rings: The Return of the King 

Sauron bereidt een aanval voor op Gondor, een van de laatste grote bolwerken van de mens. Gandalf en consorten reizen af naar de stad, maar komen erachter dat de stadhouder niet echt van plan is om hen te helpen.

Ondertussen trekken hobbits Frodo (Elijah Wood) en Sam (Sean Astin) samen met Gollem verder naar de Doemberg. Alleen deze vulkaan is heet genoeg om de kwaadaardige Ring te vernietigen.

Probleem: de berg ligt middenin Mordor, het onbegaanbare domein van Sauron. Bovendien wemelt het er van de orken.

Slagen de helden er desondanks in om de berg te bereiken en de ring te vernietigen? Je ziet het in The Lord of the Rings: The Return of the King.

Oscars

The Lord of the Rings: The Return of the King is het laatste deel van Peter Jacksons LOTR-trilogie. Het is ook de succesvolste film van de drie.

The Fellowship of the Ring en The Two Towers moesten het met respectievelijk vier en twee Oscars doen. Geen onaardige score, maar The Return of the King gooide hogere ogen.

Jackson en consorten gingen met maar liefst elf Oscars naar huis. Een score van 100 procent: de film was elf keer genomineerd.

Met die is elf Oscars is de film samen met klassiekers Ben-Hur en Titanic recordhouder.

Meer over