The mating game

Freek Vonk vertelt over de versiertactieken van dieren

NPO 1 - zaterdag 4 juni om 19:05

© PetziProductions
De vijfdelige natuurserie The Mating Game laat de versiertactieken van diersoorten over de hele wereld zien. De serie start op de graslanden, waar zebra's en kangoeroes vechten om vrouwelijke aandacht. Freek Vonk sprak de voice-overs in.

De struisvogel zet zijn keel op om een vrouwtje te versieren, kraamwebspinnen paaien hun potentiële partners met cadeautjes. Aan verleidingstactieken geen gebrek in The Mating Game.

Freek Vonk

De vijfdelige BBC-natuurserie, in deze Nederlandstalige versie ingesproken door Freek Vonk, brengt de versierpogingen van tachtig diersoorten in beeld. Vanuit de jungle, oceaan en zoetwatergebieden bijvoorbeeld, maar ook vanaf de graslanden, het startpunt van de serie.

Zebra's

Behalve struisvogels en kraamwebspinnen gooien zebra's, kangoeroes en kemphanen hun charmes in de strijd. Eén kemphaan heeft een wel heel bijzondere strategie. Hij is een mannetje, maar heeft het verenkleed van een vrouwtje. Als zijn mannelijke concurrenten strijden om vrouwelijke aandacht, grijpt hij zijn kans.

Meer over