The Matrix Reloaded

Spectaculair Matrix-vervolg

Het tweede deel van de Matrix-trilogie is minstens zo spectaculair als het eerste. Gelukkig maar, want de fans hebben vier jaar op dit vervolg moeten wachten.

In dit tweede deel hebben de machines de laatste menselijke stad Zion ontdekt en die willen ze zich natuurlijk toeëigenen. Morpheus (Laurence Fishburne) is er echter van overtuigd dat Neo (Keanu Reeves) de gehele mensheid van deze machines kan verlossen en dat hij in staat is om Zion te bevrijden.

The Matrix Reloaded

Neo gelooft daar niet zo in en wil de stad liever verdedigen dan dat hij in de aanval gaat. Morpheus, Trinity en Neo staan vrijwel alleen in hun strijd, en dat terwijl talloze agents er alles aan doen om hen zo snel mogelijk uit de weg te ruimen.

Trilogie

Toen de makers begonnen met The Matrix was het al direct duidelijk dat het een trilogie zou worden. En van dat besluit zullen zij ongetwijfeld geen spijt gehad hebben. Het eerste deel sloeg in als een bom en iedereen keek uit naar een vervolg. Dat kwam er vier jaar later met The Matrix Reloaded. In datzelfde jaar verscheen ook het derde deel: The Matrix Revolutions.

Toch nog een vervolg

Ondanks dat de trilogie is voltooid, werd er jarenlang gespeculeerd over een vierde deel. Er is inmiddels groen licht, de productie start dit jaar en verwacht wordt dat hij in 2021 of 2022 uitkomt.

Meer over:

Reageren