The Matrix Resurrections

Keanu Reeves vecht zich door realiteiten heen in The Matrix Resurrections

Veronica - zaterdag 25 mei om 20:00

© Warner Bros
Thomas (Keanu Reeves) zit weer diep gevangen in een wereld die niet de echte is. In The Matrix Resurrections gaat Thomas proberen uit deze schijnwereld te ontsnappen.

Thomas Anderson (Keanu Reeves) is een succesvolle gamedeveloper, maar zit de laatste tijd niet goed in zijn vel. Hij lijdt aan waanideeën en gebruikt zware medicatie om zijn innerlijke demonen op afstand te houden.

The Matrix Resurrections

Thomas loopt in een café ene Tiffany (Carrie-Anne Moss) tegen het lijf en voelt zich gelijk op zijn gemak bij haar. Hij heeft het gevoel haar ergens van te kennen, maar waarvan? In The Matrix Resurrections probeert Thomas verklaringen te vinden voor al zijn visioenen en balanceert hij steeds meer op de rand van een depressie. Het wordt tijd dat hij uit deze wereld stapt.

Diep van binnen weet hij wat er moet gebeuren, alleen is de vraag of het ook nu gaat lukken. Want de Matrix is nu een stuk gevaarlijker dan voorheen.

De zussen Wachowski 

De vorige drie delen werden door Lana en Lilly Wachowski (toe nog broers) samen geregiseerd. Al jarenlang werd er gespeculeerd over een vierde deel.

Uiteindelijk heeft Lana besloten The Matrix Resurrections alleen te maken, geïnspireerd door het verlies van haar beide ouders (die slechts vijf weken na elkaar stierven) en een goede vriend. Voor zus Lilly was dit verlies de reden om juist niet mee te werken aan dit vierde deel. 

Meer over