The Naked Gun: From the Files of Police Squad!

Weet Leslie Nielsen de koningin te redden in The Naked Gun: From the Files of Police Squad!?

Paramount - maandag 20 mei om 20:30

© Paramount Pictures
In de klassieke komedie The Naked Gun: From the Files of Police Squad probeert een politieagent een aanslag op de koningin van Engeland te voorkomen.

Eigenlijk is dat verhaal helemaal niet belangrijk. Het draait vooral om de melige humor en de parodieën op andere films en klassiekers.

The Naked Gun: From the Files of Police Squad

Frank Drebin (Leslie Nielsen) is niet bepaald de beste politieman ooit, maar dat ziet hij zelf anders. Hij gelooft heilig dat hij een onmisbare schakel is bij Police Squad. Dat is in The Naked Gun: From the Files of Police Squad misschien ook wel zo, maar dat komt dan vooral doordat zijn collega's zo mogelijk nog onbenulliger zijn dan hij.

Als de koningin van Engeland naar Amerika komt, moeten Drebin en zijn maten haar beveiligen. Dat wordt nog een hele kluif: schurk Vincent Ludwig (Ricardo Montalban) heeft plannen om haar te vermoorden.

Parodie

Maar goed, dat doet er dus allemaal eigenlijk niet zo heel veel toe. Het gaat om de grappen, en daar zit de film vol mee.

Regisseur Jerry Zucker neemt in The Naked Gun: From the Files of Police Squad de ene na de andere filmklassieker op de hak; van een tekenfilms als Pinocchio tot een film noir als Casablanca en van thrillers als Psycho en A Clockwork Orange tot spektakelfilm Ben-Hur en de moderne horrorklassieker Poltergeist, geen enkel genre is veilig.

Meer over