Mark Wahlberg en Will Ferrell als hopeloze ‘buddy cops‘

22 juli 2021 23:48 | kijktips | Door Televizier

© http://info.sky.de/
Twee nietszeggende agenten krijgen in The Other Guys de kans om te laten zien wat ze in hun mars hebben als hun geliefde collega-rechercheurs onder verdachte omstandigheden om het leven komen.

Terry Hoitz (Mark Wahlberg) en Allen Gamble (Will Ferrell) zijn de pispaaltjes van het New Yorkse politiekorps. De sulletjes krijgen alleen maar papierwerk toegewezen, terwijl hun collega’s Highsmith (Samuel L. Jackson) en Danson (Dwayne ‘The Rock’ Johnson) een onthaal krijgen als popsterren.

The Other Guys

Dan komen Highsmith en Danson tijdens een bizarre achtervolging om het leven, en krijgen de nietsnutten van het korps ineens de kans zich los te weken van hun papierwerk.

Dat gaat uiteraard gepaard met een hoop geblunder, maar het onwaarschijnlijke duo rust niet voordat de dood van hun collega’s is opgelost.

Wat op het eerste gezicht een relatief eenvoudige zaak leek, groeit uit tot een van de grootste misdaadzaken van New York.

Will Ferrell

The Other Guys is een komische parodie op buddycopfilms als Bad Boys, 48 Hrs en Rush Hour, waarin altijd twee agenten met compleet verschillende persoonlijkheden noodgedwongen moeten samenwerken om boeven te vangen.

De film is geregisseerd door Adam McKay, met wie Will Ferrell al drie keer eerder samenwerkte. De twee zijn ook de drijvende kracht achter de comedywebsite Funny or Die.

Meer over