The Personal History of David Copperfield

Dev Patel houdt zich staande in The Personal History of David Copperfield

VRT1 - vrijdag 3 maart om 23:06

© https://img.rtvslo.si/-up/ftp/tvpfoto/
Engeland, negentiende eeuw. David Copperfield (Dev Patel) wordt opgevoed door zijn alleenstaande moeder. Als zijn moeder hertrouwt, verandert zijn leven. Zijn strenge stiefvader zet hem het huis uit. David ontmoet excentrieke figuren en beleeft daarom in de film The Personal History of David Copperfield avonturen in het Victoriaanse Engeland.

Deze film is gebaseerd op het onversneden klassieke verhaal van Charles Dickens, maar met een moderne twist.

The Personal History of David Copperfield

Het speelt zich ook nu af in het Victoriaanse Engeland van de negentiende eeuw, wordt vanuit het ik-perspectief verteld en behandelt de ontwikkelingen van een man die zich, ondanks alles, staande houdt in een veranderende wereld.

Daar houdt de vergelijking op. Regisseur Armando Iannucci (Death of Stalin) castte een verrassend multiculturele cast, met Dev Patel als stralend middelpunt.

Eigenlijk is de casting eerder ‘kleurenblind’, want iedereen is hier even Brits, punt. Het resulteert in een sympathiek verhaal dat humor, magisch-realisme, absurditeit en meeslepend drama niet schuwt. 

Een enkele keer pakt dat kolderiek uit, maar meestentijds is dit avontuur vooral origineel, aandoenlijk en opmerkelijk fris.

Dev Patel

Het ‘kleurenblind’ casten was niet iets wat Iannucci van het begin van het project in zijn hoofd had. Het begon allemaal met de keuze voor Dev Patel als David Copperfield.

Iannucci had Patel als zijn eerste keuze voor de hoofdrol en besloot toen The Personal History of David Copperfield helemaal zo te casten.

In een interview met IndieWire zei de regisseur: “Ik dacht: zo moet ik de hele film casten. Cast voor elke rol wie volgens mij de beste persoon is voor die rol.”

Meer over