The Predator

De Predator is terug (en leuker dan ooit)

Veronica - zondag 19 september om 20:00

© https://presse.orf.at
In dit vervolg op de Predator-films keert het levensgevaarlijke buitenaardse wezen uit die eerste delen terug naar aarde.

The Predator is gemaakt met een budget van zo’n 90 miljoen dollar en door een regisseur die van wanten weet (Shane Black, die ook Iron Man 3 maakte).

The Predator

Die combinatie zorgt voor moddervette, bloederige actie, een voorspelbare en ongeloofwaardige opstapeling van clichés en een flinke dosis harde humor, maar dat alles dan wel zorg gefilmd en met heel veel geld geproduceerde special effects. Als een buitenaards wezen (de beroemde Predator) op aarde crasht, gaat supersoldaat Quinn McKenna (Boyd Holbrook) er met zijn masker en wapens vandoor. Maar het ruimtemonster laat het er niet bij zitten. Het is vervolgens aan McKenna en een groep halfgare soldaten om te zorgen dat aliens onze planeet niet helemaal overspoelen. Lastig daarbij is dat ze in The Predator niet alleen een flink buitenaards wezen met killerinstinct en gemene ruimtehonden moeten bevechten. Onze helden krijgen ook nog eens de gehele Amerikaanse overheid over zich heen.

Shane Black

Shane Black regisseerde The Predator niet alleen. Hij schreef ook mee aan het scenario. Hij schreef de film als een vervolg op cultklassieker Predator uit 1987, Predator 2 uit 1990 en Predators uit 2010. Black kent het materiaal goed: hij had een rolletje in de originele Predator. De regisseur speelt daar soldaat Hawkins.

Meer over