The Prestige

Hugh Jackman gaat ver als illusionist in The Prestige

Paramount - zaterdag 3 december om 20:00

Twee illusionisten raken door hun onderlinge rivaliteit verwikkeld in een levenslange strijd. Ze halen steeds extremere en gevaarlijkere truken uit om elkaar af te troeven.

Londen, eind negentiende eeuw. Het gaat gruwelijk fout tijdens een voorstelling van de jonge illusionisten Alfred Borden (Christian Bale) en Robert Angier (Hugh Jackman).

The Prestige

Een ingewikkelde truc mislukt en assistente Julia (Piper Perabo), tevens Roberts vrouw, komt om het leven.

Alfred en Robert raken vervolgens in een felle concurrentiestrijd verwikkeld, waarbij ze elkaar keer op keer proberen af te troeven.

Met The Prestige levert regisseur Christopher Nolan (Memento, The Dark Knight, Interstellar) een prachtig vormgegeven, sfeervolle film af, die is gestructureerd als een van de vele illusies die voorbijkomen.

David Bowie heeft een dankbare bijrol als de briljante wetenschapper Nicola Tesla. De weelderige decors en het camerawerk van Nolans toenmalige vaste cameraman Wally Pfister werden genomineerd voor een Oscar.

Christopher Nolan

Regisseur Christopher Nolan staat erom bekend dat hij graag met tijd speelt in zijn films. Geen van zijn films heeft een chronologisch vertelt verhaal.

Ook de The Prestige springt veel door de tijd. Heel veel zelf. In de film zitten 146 tijdssprongen. Dat betekent voor de film van 130 minuten dus ruim een tijdsprong per minuut.

Meer over