The Revenant

Leonardo DiCaprio wint eindelijk zijn Oscar

NET 5 - maandag 23 augustus om 20:30

© IMDb
Leonardo DiCaprio staat al sinds de jaren 90 bekend als een van de beste acteurs van Hollywood. Het enige wat nog ontbrak: een Oscar. In 2016 was het eindelijk zover. Voor The Revenant won hij – na drie eerdere nominaties – de Oscar voor beste acteur.

De ster van Titanic sleepte eerder nominaties in de wacht voor rollen in The AviatorBlood Diamond en The Wolf of Wall Street, maar steeds kaapte een andere acteur de prijs voor zijn neus weg.

The Revenant

Met zijn rol in The Revenant kwam daar een einde aan. Leo ís in deze film pelsjager Hugh Glass. Tijdens een gevaarlijke expeditie in de ijskoude winter van 1823 takelt een enorme beer Hugh gruwelijk toe.

Hughs pelsjagende collega's denken dat hij dood is, dus laten ze hem achter als ze zelf op de vlucht slaan. Een van hen doodt Hughs zoon.

Alleen is Hugh niet dood. Integendeel, de toegetakelde Hugh gaat weer op pad. Zijn doel: wraak op de man die hem verraden heeft en zijn zoon doodde.

Leonardo DiCaprio

De opnames van The Revenant waren al even zwaar als de ontberingen die Hugh in de film moest doorstaan. DiCaprio ploeterde dagenlang door de sneeuw.

Ook at Leo – die vegetariër is – tijdens het filmen een stuk rauwe bizonlever.

The Revenant heeft Leo naast zijn Oscar ook de nodige survivalskills opgeleverd. Hij leerde hoe je in de sneeuw een vuur kunt bouwen en jagen met oude wapens.

Dankzij de film weet DiCaprio nu ook het een en ander van oude medische technieken en spreekt hij twee native American-talen: Pawnee en Arikara.

Meer over