The Twilight Saga: Breaking Dawn: Part 1

Bella Swan is zwanger van vampier Edward

SBS 9 - zondag 19 december om 23:20

© www.allmoviephotos.com
Bella en vampier Edward zijn in dit eerste deel van The Twilight Sage: Breaking Dawn getrouwd en gaan op huwelijksreis naar Brazilië. Daar ontdekt Bella dat ze zwanger is. Hun ongeboren kindje zet de gespannen verhouding met de weerwolven verder onder druk.

In deze vierde Twilight-film zijn Bella (Kristen Stewart) en vampier Edward (Robert Pattinson) inmiddels getrouwd. Ze gaan op huwelijksreis naar Brazilië en daar ontdekt Bella tot haar schrik dat ze zwanger is. Paniek in de tent, want hoe zal het kind eruit komen te zien? 

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1

Ondertussen speelt in The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 de vete tussen de vampiers en de weerwolven nog steeds. De vampierenfamilie van Edward is niet blij met de ongeplande zwangerschap: het ongeboren kindje zet de verhouding met de weerwolven verder onder druk.

Dit wordt weerspiegeld in de rol van Jacob. Hij doet bijdehand op de bruiloft, maakt ruzie en verdwijnt als een wolf in de nacht om later nog diverse keren op te duiken.

Geknipt

De film is vooral een lang uitgesponnen verhaal. De trouwerij lijkt wel haast realtime gefilmd, inclusief speeches. Niet zo heel gek ook, want net als bijvoorbeeld bij de Harry Potter-reeks is deze verfilming van het laatste boek uit de Twilight-saga in tweeën geknipt. Meer films, meer geld, het is een eenvoudige rekensom.

En dus verklappen we niks als we melden dat The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 voortkabbelt zonder echte ontknoping. Wordt vervolgd in The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2.

Meer over