The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

The Twilight Saga komt ten einde

NET 5 - maandag 8 november om 23:20

© Summit Entertainment, LLC. / Independent Films.
Met The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 komt er een einde aan de serie Twilight-films. Nog een keertje lekker wegzwijmelen bij Bella, haar glitterende vampierenvrienden en weerwolven met ontbloot bovenlijf.

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 gaat verder waar Part 1 stopte: bij Bella's bevalling.

Kristen Stewart

Om ervoor te zorgen dat Bella (Kristen Stewart) die bevalling overleeft, moet haar geliefde Edward (Robert Pattinson) haar tot vampier maken.

Bella en Edward zijn helemaal in de wolken met hun dochter Renesmee. Het geluk spat er bij kersverse gezinnetje aan alle kanten vanaf.

Maar dat is in The Twilight Sage: Breaking Dawn - Part 2 van korte duur. De Voltori zitten achter Renesmee aan.

Volgens de leiders van het gevaarlijke vampierengeslacht is het kleine meisje een bedreiging voor alle vampiers.

Samen met Edwards familie en de weerwolvenclan van Jacob (Taylor Lautner) gaan Bella en Edward de strijd met de Voltori aan.

The Twilight Sage: Breaking Dawn - Part 2

The Twilight Sage: Breaking Dawn - Part 2 is de vijfde en laatste film in de Twilight-saga. Stephenie Meyer schreef vier boeken rond Bella en Edward: het laatste boek is opgesplitst in twee films.

Met een budget van 120 miljoen dollar is de afsluiter de duurste in de serie. Breaking Dawn - Part 2 verdiende dat geld ruimschoots terug: de film bracht bijna 850 miljoen dollar op. Daarmee is het de succesvolste uit de serie.

 

Meer over