The World Is Not Enough

Wie heeft de rijke oliehandelaar vermoord in The World Is Not Enough?

RTL 7 - dinsdag 12 december om 21:00

© Danjac LLC - Foto: Keith Hamshere
Na de moord op een Britse olietycoon gaat James Bond in The World Is Not Enough op zoek naar de dader. Tussen de bedrijven door moet hij ook de dochter van het slachtoffer beschermen.

In deze negentiende Bondfilm komen alle vertrouwelijke 007-elementen terug. Volop gadgets, mooie vrouwen, snode schurken en spectaculaire achtervolgingen dus.

The World Is Not Enough

Sir Robert King is rijk geworden met handel in olie. Zijn nieuwste project is een pijpleiding van de olievelden in Azerbeidzjan naar West-Europa. Die pijplijn komt er nooit. Voordat King het project kan realiseren, wordt hij vermoord.

Daarom geeft M (Judi Dench), die bevriend was met King, James Bond (Pierce Brosnan) in The World Is Not Enough opdracht de dader op te sporen. Daarnaast moet hij ook Kings dochter Electra (Sophie Marceau) beschermen. Bond krijgt natuurlijk hulp van een aantrekkelijke dame; deze keer is dat dr. Christmas Jones (Denise Richards).

Q

The World Is Not Enough is de laatste film waarin gadgetexpert Q (Desmond Llewelyn) te zien is. Een maand na de première van de film kwam Llewelyn om het leven bij een auto-ongeluk. Toevallig voerde zijn Q net in deze film gesprekken met James Bond over zijn plannen om met pensioen te gaan.

Bondfans hoefden het in de volgende films niet zonder 007's gadgets te stellen. In Die Another Day speelt John Cleese Q's opvolger R.

Meer over