Tips van Steve Miller

13 juli 2011 04:00 | kijktips | Door Televizier

Zo verlaag je je echte leeftijd. 15 verjongingstips van Steve Miller.

Gewicht

1. Stop met het maken van excuses en neem verantwoordelijkheid.

2. Ontwijk diëten, die werken nooit op de lange termijn.

3. Maak vandaag nog een lijst met wat je kan doen om minder en beter te eten en meer te bewegen. En voer ’m ook uit. Afvallen is makkelijk. Als je jezelf maar blijft vertellen dat het moeilijk is, dan is het ook moeilijk.

Stress

1. Oefen met ontspanningsoefeningen. Bijvoorbeeld: sluit je ogen, stel je een aangename omgeving voor en tel in je hoofd af van 10 naar 1. Als je bij 1 bent, prent je jezelf in dat je kalm en relaxed bent. Haal diep adem en laat de ontspanning door je lichaam en geest gaan. Daarna tel je weer tot 10 en open je je ogen als je bij 8 bent.

2. Dump mensen die de energie uit je zuigen en alleen maar lopen te klagen. Breng mensen in je leven die jou laten stralen en je een goed gevoel geven over jezelf.

3. Doe elke week iets om jezelf te belonen. Trakteer jezelf bijvoorbeeld. Niet met junk food natuurlijk, maar doe gewoon iets speciaals voor jezelf.

Zelfvertrouwen

1. Ga jezelf zien als een kwaliteitsproduct, in plaats van iets dat in de afprijsbak ligt. Sluit je ogen en zie, voel en hoor in gedachten hoe je heel succesvol en vol zelfvertrouwen bent. Dat sijpelt het onderbewuste in. Als je jezelf opnieuw wilt programmeren, begint dat bij het onderbewuste.

2. Zeg tegen jezelf: ‘Ik ben rustig en zeker van mezelf in de meeste dingen die ik doe.’ Het is vergelijkbaar met wat sporters doen.

3. Doe elke week of maand iets waarbij je je een beetje ongemakkelijk voelt. Stap uit je comfortzone. Als je dat ervaart en doet, krijg je steeds meer vertrouwen in jezelf.

Roken

1. Ga andere dingen met je handen doen. Als je zin hebt in een sigaret, pak je bijvoorbeeld een wortel. De handen maken deel uit van de gewoonte.

2. Houd je gedachten zo veel mogelijk bezig. Mensen roken, als ze zich vervelen of gestrest zijn.

3. Vertel jezelf elke dag dat jij controle hebt over het roken. Roken heeft jou niet in zijn macht, maar andersom. Als je weet dat jij de baas bent, neem je de controle terug. Iets om je aan het denken te zetten: Als je een kind zou hebben, en ik zou je nu opbellen en zeggen: ‘Ik heb een pistool op het hoofd van je kind staan. Als je nu niet tegen me zegt dat je het roken voor altijd opgeeft, haal ik de trekker over.’ Zou je dan echt zeggen: ‘Nee sorry, dat kan ik niet. Schiet maar.’ Nee. Als je het echt wilt, kun je stoppen. Dit is een heftige natuurlijk, maar het zet je wel aan het denken.

Slapen

1. Vertel jezelf dat je de hele nacht wakker wilt blijven, dan val je in slaap. Dat is omgekeerde psychologie: vaak gaan mensen naar bed met de gedachte dat ze per se moeten slapen, en dan lukt het niet.

2. Neem een lekker bad met essentiële oliën, zoals lavendel of kamille.

3. Heb goede seks.

 Lees ook het exclusieve interview dat Televizier had met Steve Miller. Klik hier.

Meer over