Jack Reacher - Tom Cruise duikt op uit het niets

7 februari 2019 17:45 | kijktips | Door Televizier

© Paramount Pictures

Na een carrière bij de militaire politie verdwijnt Jack Reacher (Tom Cruise) twee jaar lang van de kaart. Niemand weet waar hij uithangt, tot moordverdachte James Barr naar hem vraagt.

De stad Pittsburgh is in rep en roer als een sluipschutter in een parkeergarage vijf mensen doodschiet. De politie heeft al snel een verdachte te pakken: ex-militair James Barr. 

Jack Reacher

Tijdens het verhoor zwijgt Barr in alle talen. Het enig dat hij loslaat is een briefje met daarop de tekst 'Haal Jack Reacher'. En warempel: niet veel later verschijnt de al jaren spoorloze Reacher (Tom Cruise) ineens ten tonele.

Eigenlijk ziet hij het niet zo zitten om Barr te helpen. Jaren geleden heeft Reacher hem in Irak al eens opgepakt. Barr had toen een slachting aangericht die erg veel lijkt op wat er in de parkeergarage gebeurd is.

One Shot

Naarmate Jack Reacher vordert, krijgt Reacher steeds meer het idee dat er iets niet in de haak is. Hij besluit toch maar eens dieper in Barrs zaak te duiken. 

Dat doet hij op zíjn manier, dus met het nodige geweld. Reacher heeft lak aan de wet en een degelijke bewijsvoering. Het gaat hem erom dat de waarheid boven tafel komt. Daar moet alles voor wijken.

Met Jack Reacher verfilmde regisseur Christopher McQuarrie het boek One Shot van Lee Child. Child schreef tot nu toe 23 boeken over Jack Reacher. In 2016 kroop Tom Cruise in Jack Reacher: Never Go Back voor de tweede keer in de huid van Reacher.

Dat is meteen de laatste keer: in november 2018 maakte Lee Childs bekend dat hij Tom Cruise toch echt te klein vond om Reacher, die in de boeken bijna twee meter lang is, te spelen. Tom Cruise is 1,70 meter.

Meer over