Tom Cruise is een topadvocaat in spe in The Firm

7 maart 2019 19:40 | kijktips | Door Televizier

© Paramount Pictures

The Firm is een verfilming van de gelijknamige bestseller van John Grisham. Tom Cruise speelt een advocaat die zich vastbijt in louche zaakjes.

De veelbelovende Mitch McDeere (Tom Cruise) is nog niet afgestudeerd als advocaat of hij krijgt al een baan aangeboden.

The Firm

En wat voor baan: Mitch kan in The Firm aan de slag bij een prestigieus advocatenkantoor in Memphis. Naast een riant salaris krijgt Mitch ook meteen een dikke auto onder z'n kont en mag hij op kosten van de zaak in een kast van een huis gaan wonen. Niks mis mee zou je zeggen.

Behalve dan dat Mitch langzaam maar zeker begint te ontdekken dat zijn werkgever zich bezighoudt met louche zaakjes.

In zekere zin is Mitch advocaat van de duivel: zijn advocatenkantoor doet zaken met de maffia. Al het geld dat Mitch verdient is dus eigenlijk bloedgeld.

Dilemma

Mitch voelt zich daar niet lekker bij: hij is geen advocaat geworden om voor zware criminelen te werken. Toch twijfelt hij als de FBI hem vraagt om voor hen te gaan spioneren.

Als hij weigert, draait Mitch samen met zijn collega's de bak in. Als hij wel met de feds in zee gaat, dan krijgt hij de onfrisse types van de maffia achter zich aan.

Ontslag nemen en het hele gedoe achter zich laten is ook al geen opties: twee collega's die daarvoor kozen moesten dat met hun leven bekopen.

Wat kiest Mitch en overleeft hij die keuze? Je ziet het in de spannende rechtbankthriller The Firm.

Meer over