Tom Cruise redt de wereld in Oblivion

21 februari 2019 17:46 | kijktips | Door Televizier

© Universal Pictures
Na een oorlog is de aarde onherkenbaar veranderd en er is geen leven meer mogelijk. Jack Harper (Tom Cruise) maakt in Oblivion deel uit van een enorme operatie om de laatste cruciale grondstoffen te delven. Maar zijn leven verandert plotseling als hij een mooie dame redt.

Tom Cruise en Morgan Freeman spelen de hoofdrollen in Oblivion, een film van de regisseur van TRON: Legacy en de producent van Rise of the Planet of the Apes. In de toekomst is de aarde onherkenbaar veranderd en maakt Jack Harper (Tom Cruise) deel uit van een enorme operatie. 

Oblivion

Hun missie is om de laatste cruciale grondstoffen te delven na tientallen jaren oorlog tegen de angstaanjagende vijand: de Scavs.

Die missie neemt voor Jack een hele andere wending als hij een onbekende (en bloedmooie) vrouw redt uit een neergestort ruimteschip.

Jacks ontmoeting met deze Julia (Bondgirl Olga Kurylenko) leidt tot een reeks gebeurtenissen die niet alleen een hoop vragen oproept over zijn bestaan, maar ook het lot van de mensheid in zijn handen legt.

Abraham

Tijdens de opnames van Oblivion was hoofdrolspeler Tom Cruise jarig. Hij mocht die dag maar liefst 50 kaarsjes uitblazen.

Regisseur Joseph Kosinski liet die feestelijke gebeurtenis niet ongemerkt voorbijgaan. Hij deed Cruise een van de futuristische motorfietsen uit de film cadeau.

De acteur had ook een cadeautje voor zijn regisseur: een schaalmodel van het ruimteschip uit de film.

Meer over