Transformers: Age of Extinction

Autobots op de vlucht

Veronica - zaterdag 8 augustus om 20:00

© http://www.paramount.de/Info/Nutzungsbedingungen
Drie Transformers-films lang was het Shia LaBeouf die Optimus Prime en zijn Autobots bijstond op aarde. In Transformers: Age of Extinction neemt Mark Wahlberg het van hem over.

In Transformers: Age of Extinction, de vierde film uit de Transformers-franchise, moeten de autobots vluchten voor CIA-agent Harold Attinger (Kelsey Grammer). Hij heeft een team samengesteld dat de Autobots en de Decepticons moet opsporen en vernietigen. 

Transformers: Age of Extinction

Optimus Prime en de resterende Autobots hebben in Transformers: Age of Extinction hulp nodig. Ze komen uit bij monteur en robotexpert Cade Yeager (Mark Wahlberg).

De manier waarop is vrij bijzonder: Cade koopt een oude, afgeragde vrachtwagen.

Als hij het vehikel in zijn schuur aan de praat probeert te krijgen, wacht hem een verrassing: het barrel dat hij gekocht heeft is niemand minder dan Optimus Prime zelf.

Slechte kritieken, grote opbrengst

Recensenten zijn over het algemeen niet zo te spreken over de Transformers-films. Ze vinden ze te lang, te luidruchtig en weinig origineel. Michael Bay had zelfs de dubieuze eer de Razzie voor slechtste regisseur te 'winnen' voor Transformers: Age of Extinction.

Dat zal de fans allemaal worst wezen: wereldwijd bracht de film meer dan een miljard (!) dollar op. Michael Bay transformert daarom vrolijk door.

In 2017 verscheen Transformers: The Last Knight en eind 2018 kreeg Autobot Bumblebee een eigen film. En dan staan deel 7 en 8 ook al in de planning.

Meer over