Tremors

Reusachtige wormen hebben het gemunt op de plaatselijke bevolking

Veronica - dinsdag 26 april om 22:40

© Turner
Het plaatsje Perfection, Nevada krijgt in Tremors te maken met een onverwachte bedreiging. Reusachtige wormen die op geluid en trillingen afkomen hebben het gemunt op de plaatselijke bevolking.

In de woestijn van de Amerikaanse staat Nevada ligt het plaatsje Perfection. Daar gebeurt doorgaans niks, maar in Tremors is de plaatselijke bevolking in rep en roer.

Tremors

Perfection krijgt in Tremors te maken met een onverwachte bedreiging: gigantische wormen die de plaatselijke bevolking beschouwen als lekker hapje. 

Val (Kevin Bacon) en Earl (Fred Ward) staan op het punt om Perfection te verlaten. Ze gaan op zoek naar een beter leven.

Zo ver komt het niet: de wormen gooien roet in het eten. Val en Earl keren meteen terug naar Perfection om de bevolking te waarschuwen, maar niemand gelooft hun bizarre verhaal.

Pas als ze het met hun eigen ogen zien, beseffen ze dat Val en Earl gelijk hebben.

Eerst weet niemand hoe de wormen, die de naam graboids krijgen, hun prooi vinden. Ze leven onder de grond, dus het is niet zo dat ze mensen zien aankomen. Langzaam maar zeker dringt het tot Val en Earl door: de graboids komen af op geluid en trillingen.

Kevin Bacon

In de bioscoop maakte Tremors in 1990 niet veel los. In de videotheek deed de film het een stuk beter: de film groeide uit tot een cultklassieker. Zelfs nu, bijna dertig jaar later, spreekt Tremors nog steeds tot de verbeelding. 

Na een aantal minder succesvolle vervolgen, kreeg Tremors in 2018 een reboot. Voor het eerst sinds 1990 waren naast de graboids ook hoofdrolspelers Kevin Bacon en Fred Ward weer van de partij.

Meer over