Tussen kunst en kitsch

Tussen Kunst & Kitsch in het teken van Blanche-Augustine Camus

NPO 1 - woensdag 11 mei om 20:34

© AVROTROS
Paul van Rosmalen - gespecialiseerd in schilderijen uit de 19e en 20e eeuw - buigt zich in deze aflevering van Tussen Kunst & Kitsch over een werk van de Franse kunstenares Blanche-Augustine Camus, die bekendstond om haar neo-impressionistische schilderijen.

Een gouden horloge met buitenkasten van haaienhuid verschijnt aan de tafel van Menno Hoencamp. Hij is een van de experts die voor deze Tussen Kunst & Kitsch in het Bonnefanten-museum in Maastricht is.

Menno Hoencamp

Aan Hoencamp de taak het bijzondere horloge te taxeren. Ook Paul van Rosmalen - gespecialiseerd in schilderijen uit de 19de en 20ste eeuw - is aanwezig. Dit keer buigt hij zich over een werk van de Franse kunstenares Blanche-Augustine Camus. De geboren Parisienne stond bekend om haar neo-impressionistische schilderijen van onder meer landschappen.

Blanche-Augustine Camus

Camus exposeerde van 1911 tot 1939 meerdere keren op de Salon des Artistes Français in Parijs. Haar deelname was succesvol, want in de loop der jaren won ze een bronzen, een zilveren én een gouden medaille.

Meer over