Under the Tuscan Sun

Diane Lane leeft nu Under the Tuscan Sun

NET 5 - donderdag 25 augustus om 22:41

© Turner
Het Italiaanse zonnetje werpt een helder licht op het leven van Frances in Under the Tuscan Sun. Datzelfde zonnetje was al vaak een inspiratiebron voor andere regisseurs.

Als het huwelijk van Frances (Diane Lane) in Under the Tuscan Sun strandt, biedt haar vriendin Patti (Sandra Oh) haar een welverdiende vakantie aan.

Under the Tuscan Sun

Patti is zwanger en kan zelf niet meer weg. Ze ziet dat Frances er doorheen zit en er nodig tussenuit moet. Toscane bevalt Frances zo goed dat ze in een opwelling in een pittoresk dorpje een villa koopt.

Het pand lijdt zacht gezegd aan achterstallig onderhoud. Daarom verzamelt ze een bont gezelschap van locals om zich heen.

Die helpen haar in Under the Tuscan Sun bij het opknappen van het bouwvallige droomhuis en het overwinnen van de talloze obstakels.

Bestseller

Under the Tuscan Sun is een verfilming van het boek Under the Tuscan sun: At home in Italy van Frances Mayes. Dat boek stond twee jaar lang op de bestsellerlijst van de New York Times.

De makers van de film namen wel een loopje met de werkelijkheid. In haar boek vertelt Mayes hoe ze samen met haar man een villa in Toscane kocht.

Meer over