Van onschatbare waarde

Heeft een van de Van Onschatbare Waarde-experts interesse in een bijzondere mantel?

NPO 1 - dinsdag 17 oktober om 21:07

© Elvin Boer/MAX
Julia komt in deze aflevering van Van Onschatbare Waarde een bijzondere Chinese mantel verkopen. Zij heeft die jaren geleden gekregen van haar lieve, wijze tante Rina en wil er minimaal 3000 euro voor hebben. Niet alle experts zijn in het kledingstuk geïnteresseerd.

Julia komt in Van Onschatbare Waarde een bijzondere Chinese mantel verkopen. Zij heeft die jaren geleden gekregen van haar lieve, wijze tante Rina en wil er minimaal 3000 euro voor hebben.

Bijzonder erfstuk

Achter het erfstuk gaat een heel verhaal schuil. De mantel zou gedragen zijn door de laatste keizerin van China en is via een Franse hoge legerofficier in de familie terechtgekomen. De experts zijn het erover eens dat het een bijzonder stuk is met rijke borduursels en symbolen van ruim honderd jaar oud. Toch zijn ze niet allemaal geïnteresseerd.

Kees van Dongen

Ook Anne heeft iets bijzonders meegenomen: een tekening van de beroemde kunstenaar Kees van Dongen. Zij heeft die geërfd van haar vader die een verwoed verzamelaar was. De tekening hangt bij haar thuis op het toilet.

Wanneer is Van Onschatbare Waarde op televisie te zien?

Van Onschatbare Waarde is sinds 26 september iedere dinsdag om 21:05 uur bij Omroep MAX op NPO 1 te zien. Deze aflevering volgt op 17 oktober 2023.

Meer over