Vantage Point

Wie heeft de president vermoord in Vantage Point?

RTL 7 - vrijdag 9 december om 20:29

© http://photo.orf.at/
Als je iets vanuit een andere kant bekijkt, is het zomaar mogelijk dat je ineens iets heel anders ziet. Dat is het uitgangspunt van de thriller Vantage Point.

De Amerikaanse president Henry Ashton houdt een toespraak op een druk plein in de Spaanse stad Salamanca. Hoewel het plein zwaar beveiligd wordt, slaagt een scherpschutter erin hem neer te schieten.

Forest Whitaker

Na die aanslag verandert het plein in een grote chaos. Drie minuten later ontploft er een bom. Het lijkt erop dat dit een strak geplande aanslag is. Maar wie zijn de daders?

De Amerikaanse toerist Howard Lewis (Forest Whitaker) staat met zijn videocamera klaar om de president te filmen als dit drama zich voltrekt. Ook tv-journalist Rex Brooks (Sigourney Weaver) is getuige van de aanslag.

In de thriller Vantage Point laat regisseur Pete Travis dezelfde gebeurtenis vanuit verschillende perspectieven zien. Naast Howard en Rex zien we nog zes andere mensen die allemaal op hun eigen manier bij het drama betrokken zijn.

Vantage Point

President Aston houdt zijn toespraak op het Plaza Mayor in Salamanca. Travis en zijn crew wilden graag op het echte plein filmen.

De gemeente Salamanca ging daarmee niet akkoord. De stad weigerde het plein, een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad, drie maanden te sluiten voor publiek.

Daarom weken de producenten van Vantage Point uit naar Mexico. Daar bouwden ze het hele plein tot in detail na.

Ze draaiden niet de hele film in Mexico: de scènes die vanuit de lucht zijn gefilmd zijn wel in Salamanca opgenomen.

Meer over