Twilight

Twilight - Verliefd op een vampier

Bella Swan en Edward Cullen worden hopeloos verliefd op elkaar. Onhandig is alleen dat Edward een vampier is en Bella een gewoon mens. Kan hij voorkomen dat hij zijn scherpe tanden in haar nek zet?

Bella Swan (Kristen Stewart) is anders dan haar klasgenoten. Ze loopt niet achter de massa aan en heeft een afkeer voor de 'plastic' meisjes op haar school.

Vampier

Dan komt de mysterieuze Edward Cullen (Robert Pattinson) in haar klas. Hij is intelligent, geestig en Bella is diep onder de indruk van zijn verschijning.

Helaas moet Edward niets van haar weten. Althans, zo lijkt het. Hij probeert in Twilight zijn gevoelens voor haar te onderdrukken, omdat hij bang is dat hij haar aanvalt.

Bella's knappe klasgenoot is namelijk een vampier. Hij rent hierdoor sneller dan een leeuw, kan een rijdende auto met zijn blote handen stoppen en heeft al sinds 1918 dezelfde leeftijd.

Twilight

De romance is in Twilight uiteindelijk niet tegen te houden. Bella is bereid het risico te nemen. De eerste ontmoeting met de schoonouders is voor haar nog spannender dan voor anderen. De ouders van Edward krijgen een bijna onstilbare honger wanneer ze menselijk bloed ruiken.

Zesde deel

Na vijf Twilight-films moeten we het voorlopig zonder nieuwe avonturen van Bella en Edward stellen, maar de makers sluiten een eventueel zesde deel niet uit. Twilight-auteur Stephanie Meyer moet dan wel eerst met een nieuw boek op de proppen komen.

We zijn inmiddels alweer zeven jaar verder, maar vorig jaar zei Kirsten Stewart nog dat ze openstond voor een vervolg.

Meer over:

Reageren