Vlaams danstalent

Het tweede seizoen van So you think you can dance spat weer van het scherm. Nu ook Vlaanderen meedoet, is de dansshow nog spectaculairder dan vorig jaar. Want twee landen betekent dubbel zo veel danstalent, dubbel zo veel moves én dubbel zo veel presentatiepret, want naast Dennis Weening voelt ook de Vlaamse An Lemmens de kandidaten aan de tand.

Het verhaal van deze 29-jarige furie leest als een modern sprookje. An studeerde voor dierenassistente en werkte in een sneakerwinkel toen ze door een TMF-regisseur werd ontdekt terwijl ze stond te swingen bij een optreden van Moloko.

TMF Awards
Een paar screentests later werd ze als nieuwste aanwinst gepresenteerd aan een uitzinnige menigte op de TMF Awards van 2003. In 2007 maakte An de overstap naar de Vlaamse Media Maatschappij, waar ze grotere programma's als Topmodel en Lost in Tokyo presenteert. Vorig jaar trouwde ze met haar Sean d'Hondt, zanger van de Belgische punkrockgroep Nailpin.

Televisiester
En als klap op de vuurpijl werd ze in maart van dit jaar bekroond met de Vlaamse Televisiester als Rijzende Ster, de Vlaamse variant op de Televizier Talent Award. Het kan niet op voor An, maar er moet natuurlijk wel keihard worden gewerkt.

Bootcamp
Vanavond gaat voor de dansers het bootcamp van start. Deze eerste aflevering werken ze zich in Nederland in het zweet. En volgende week vertrekken ze naar Amerika om daar nog meer dansmoves te leren.

Reageren