VriendenLoterij miljonairs

Niemand wint zomaar een fijn geldbedrag in VriendenLoterij Miljonairs

RTL 4 - zaterdag 11 mei om 21:27

© Jurgen Jacob Lodder
Advocaat Jan Stroh bereidde zijn deelname aan de Duitse jubileumeditie van VriendenLoterij Miljonairs nauwkeurig voor. In de kelder van zijn huis bouwde hij de studio in het klein en hij speelde alle afleveringen na.

Dat het mogelijk is om met een goede voorbereiding deze quiz te winnen bewees de Duitse advocaat Jan Stroh. In een jubileumuitzending van de Duitse variant van VriendenLoterij Miiljonairs kwamen vragen uit de historie van het programma voorbij en hij had ze allemaal goed.

Jan Stroh

De Hamburger bouwde in de kelder van zijn huis de studio in het klein na, inclusief confetti en geluidseffecten, en oefende in die setting vijftien jaar lang alle vragen. Soms met vrienden, maar ook wel eens alleen.

Stroh meldde zich in de loop der jaren al vaker aan, maar tot een deelname kwam het nooit. Uiteindelijk kreeg hij een uitnodiging voor de jubileumuitzending. Met het prijzengeld maakte hij een reis door Australië, maar nog belangrijker: zijn ministudio kreeg een renovatie.

VriendenLoterij Miljonairs

Wil je nu niets missen van de Nederlandse variant van VriendenLoterij Miljonairs? Kijk dan iedere zaterdag rond 21:25 uur naar RTL4.

Meer over