Walking Tall

Dwayne Johnson veegt de stad schoon in Walking Tall

RTL 7 - zaterdag 12 februari om 00:12

© http://www.tvp.pl/fotopat/serwis/
Een afgezwaaide marinier stelt in Walking Tall orde op zaken in zijn door misdaad en corruptie geteisterde geboortestadje.

Na zijn tijd in het leger is ex-commando Chris Vaughn wel toe aan wat rust. En waar kun je rust nou beter vinden dan in het kleine stadje waar je bent opgegroeid?

Dwayne Johnson

Dat klinkt logisch, maar voor Chris (Dwayne Johnson) komt er niet veel van terecht. Bij terugkomst in zijn geboorteplaats in Kitsap County, Washington blijkt er van de rust en geborgenheid van vroeger weinig meer over.

Wat Kitsap County nu dan wel heeft: criminaliteit, pornowinkels en jongeren die volop drugs gebruiken. Niet bepaald goede city marketing.

Chris kwam naar huis voor zijn rust, dus rust zal hij krijgen ook. Zelfs als hij eerst de handen flink uit de mouwen moet steken. De ex-militair gaat aan de slag als sheriff om orde op zaken te stellen. 

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. En in stinkende wonden heeft Chris geen zin. Ofwel: hij gaat er in Walking Tall vol op.

Walking Tall

Walking Tall is een remake van de gelijknamige film uit 1973. Die film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Buford Pusser, sheriff in McNairy County, Tennessee.

Pusser pakte de criminaliteit met een bijzonder wapen aan: de Pusser stick, een eind hout van ruim een meter lang. Regisseur Kevin Bray wilde Dwayne Johnson een honkbalknuppel geven, maar zag daar uiteindelijk toch vanaf. The Rock loopt met een Pusser stick door Kitsap County.

Meer over