What They Had

Hilary Swank zorgt voor haar moeder

SBS 9 - dinsdag 22 september om 20:30

© https://medien.sky.de
Zijn vrouw lijdt aan alzheimer en kan misschien maar het beste naar een verzorgingstehuis, maar Burt is er nog niet klaar voor hun leven los te laten. Zijn kinderen proberen hem te helpen de beslissing te nemen.

Wanneer gaat het echt niet meer? Wanneer is het tijd om iemand  met wie je een heel leven hebt gedeeld naar een zorginstelling te laten verhuizen? En wat doet dat met een familie?

Hilary Swank

Dat zijn de vragen waar de personages in het ingetogen en sterk geacteerde drama What They Had mee worstelen. De vragen komen op als Bridget (Hilary Swank) op verzoek van haar broer (Michael Shannon) vanuit Californië terugvliegt naar Chicago: Het gaat niet goed met hun moeder (Blythe Danner), die alzheimer heeft.

Vader Burt (Robert Forster) doet zijn stinkende best zijn Ruth zo goed mogelijk te verzorgen, maar het is dweilen met de kraan open. Alleen is Burt nog niet klaar om het leven los te laten, dat Ruth en hij samen hadden.

Die vasthoudendheid roept bij Bridget nieuwe vragen op: Is haar huwelijk net zo sterk als dat van haar ouders? En als dat niet zo is, is het dan wel de moeite waard?

What They Had

Regisseur en scenarioschrijver Elizabeth Chomko baseerde haar eerste speelfilm deels op haar eigen ervaringen. Haar oma leed aan de ziekte van Alzheimer.

Daarom wist ze precies hoe pijnlijk het is om een familielid steeds een beetje minder zichzelf te zien worden. Dat maakt What They Had bij vlagen pijnlijk om naar te kijken, maar daardoor niet minder mooi.

Meer over