Wie Trouwt Mijn Zoon?

In de nieuwe datingshow ‘Wie trouwt mijn zoon?’, met Dr. Love Robert ten Brink, bepalen de vijf kandidaten met hun moeder wie hun toekomstige partner wordt.

Je komt maar niet van die liefdesprogramma’s af, hè?
„Tja, Herman den Blijker doet kookprogramma’s en ik liefdesprogramma’s, zo simpel is het. Los daarvan is dit weer heel anders en daardoor juist zo leuk om te doen. Het draait niet alleen om de opbloeiende relaties, maar ook om de bijzondere band tussen moeder en zoon. Fascinerend om te zien hoe stoere mannen naast hun moeder weer jochies worden.”

Wat is jouw rol in het geheel?
„Ik ben geen koppelaar, maar ‘slechts’ de presentator en verslaggever. Daarnaast fungeer ik ook als klankbord voor de moeders. Ik zit naast hen als ze stiekem meekijken naar de eerste kennismaking tussen zoonlief en de kandidates. Dat levert reacties op van ‘wat een belachelijke oorlellen’ en ‘dat trek je toch niet aan op een date?’ tot ‘wat een open gezicht’. Soms relativeer ik het en een andere keer ?ap ik er ook weleens iets uit waarvan ik hoop dat het de montage niet haalt.”

Wat maakt dit programma zo leuk?
„De zoons hopen serieus de liefde van hun leven te vinden. En de kandidates zijn ook allemaal echt; je ziet dat ze nerveus zijn. Dat is mooi om te zien. Daarnaast heb je natuurlijk de moeders die een ?inke vinger in de pap proberen te houden… Zo wil één moeder gewoon kleinkinderen. Tijdens een onderonsje met haar favoriete kandidate vraagt ze: ‘En, hoe zie jij de toekomst? Met een gezin?’ Waarop het meisje zegt: ‘Ik ben 24, voorlopig hoef ik geen kinderen.’ Bam, meteen op de zwarte lijst!”

De titel is Wie TROUWT mijn zoon
„Voor het altaar maakt de uitver-korene een keuze: ik ga voor deze man óf ik stuur hem terug naar zijn moeder. De bruiloft zelf is geen onderdeel van het programma. Nee zeg, het is geen Loveletters!”

Bemoei jij je eigenlijk met het liefdesleven van je dochters?
„Ik ben een heel meegaande vader, maar als ik me met hun liefdes- leven probeer te bemoeien, word ik keihard terechtgewezen. Natuurlijk is me weleens gevraagd wat ik van hun vriendje vond, en natuurlijk gaf ik daarop eerlijk antwoord. Maar verder dan dat? Stel je voor! Een vader hoeft niet overal zijn neus in te steken. Bovendien, er zijn dingen die ik niet eens wil weten of doen, zoals bij de drogist maandverband halen. Alsjeblieft, zeg!”

Reageren