Baanwielrennen: Wooning Zesdaagse Rotterdam

Wielerspektakel in Ahoy

Ziggo Sport - dinsdag 6 december om 19:25

© Ziggo Sport

De Zesdaagse van Rotterdam is terug! Na bijna drie jaar afwezigheid wordt deze week Rotterdam Ahoy eindelijk weer omgetoverd tot een groot baanwielerspektakel. Van over de hele wereld komen de beste baanwielrenners naar Nederland toe om een worp te doen naar de prestigieuze Zesdaagse-titel.

Vanaf dinsdag 6 december t/m zondag 11 december staat er dagelijks een bomvol programma klaar met verschillende onderdelen, maar de grote prijs wordt uitgereikt aan het koppel dat na alle zes de dagen het beste heeft gescoord in het algemeen klassement.

Niki Terpstra

Het is dus cruciaal voor de baanwielrenners om direct vanaf de eerste dag te presteren! Niki Terpstra, viervoudig winnaar van de Zesdaagse in Rotterdam, neemt tijdens deze editie afscheid van de professionele wielersport en zal nog één keer knallen voor zijn vijfde titel.

Van de koppelkoers tot de derny tot aan de sprint: de hele week is het genieten geblazen voor de wielerliefhebber en Ziggo Sport brengt van alle dagen live verslag uit.

Dinsdag 6 december is de openingsavond vanaf 19:30 uur live te volgen op Ziggo Sport (kanaal 14 & Select). Alleen op zondag 11 december wijkt de starttijd iets af, dan begint het spektakel op de baan al om 13:00 uur.

Meer over