Wortelboer en Van Rossem

Maarten en Emma vergelijken hun middelbareschooltijd in slot Wortelboer & Van Rossem

NPO 3 - donderdag 7 december om 21:18

© BNNVARA
In dit slot van Wortelboer & Van Rossem vergelijken Emma Wortelboer en Maarten van Rossem hun middelbareschooltijd met elkaar. Zo was het toen Van Rossem jong was heel gewoon dat een leraar een corrigerende tik uitdeelde, iets wat nu ondenkbaar is.

Les krijgen vanaf een digibord en in de pauze frikandelbroodjes halen bij de plaatselijke supermarkt: zo zag de middelbareschooltijd van Emma Wortelboer eruit. Hoe anders was dat in de tijd van Maarten van Rossem. De lesstof stond op een krijtbord en het was heel normaal dat leraren een corrigerende tik uitdeelden. En frikandelbroodjes? Die bestonden nog niet.

Wortelboer & Van Rossem

In deze slotaflevering van Wortelboer & Van Rossem neemt Wortelboer haar collega mee naar haar oude school in Almelo. Daar komen ze zijn dubbelganger tegen, zo vertelt ze aan Tubantia. “We hebben mijn oude geschiedenisdocent gesproken, meneer Krol. Die vonden we toen al lijken op Maarten, net zo’n brombeer met een norse blik. Toen ze naast elkaar stonden zag ik dat we al die tijd gelijk hadden.”

De slotaflevering van Wortelboer & Van Rossem is op donderdag 7 december vanaf 21:15 uur te zien bij BNNVARA op NPO3.

Meer over