Zappbios: Paddington 2

De onschuldige Paddington dreigt de cel in te draaien in Paddington 2

NPO 3 - zaterdag 18 november om 15:37

© Independent Films
In dit vervolg op Paddington draait Paddington – de pratende beer met de blauwe jas en de rode hoed – de cel in. Maar hij is onschuldig!

Paddingtons tante Lucy is binnenkort jarig. Ze wordt honderd, dus de kleine beer is op zoek naar een heel bijzonder cadeau.

Paddington 2

Antiekhandelaar Mr. Gruber (Jim Broadbent) heeft wel wat: een prachtig pop-upboek van Londen. Als dat boek wordt gestolen, draait Paddington de cel in voor diefstal. Daar blijkt dat zelfs geharde criminelen als Knuckles McGinty (Brendan Gleeson) niet bestand zijn tegen de charmes van de ontwapenende kleine beer. Terwijl Paddington en zijn medegevangenen proberen te ontsnappen, gaan de Browns op zoek naar de echte dief.

Was de eerste film rond beertje Paddington al hartverwarmend en leuk, Paddington 2 overtreft die op alle fronten. De film ziet er prachtig uit en is ontroerender, maar vooral ook grappiger dan zijn voorganger. Dat laatste is voor een groot deel te danken aan Hugh Grant, die fantastisch is als de verwaande acteur Phoenix Buchanan.

Michael Bond

De aftiteling van Paddington 2 brengt een eerbetoon aan Michael Bond. De schrijver van de Paddington-verhalen overleed op 27 juni 2017, de allerlaatste opnamedag van de film en een half jaar voor de première. Bond kreeg het nieuws dat er een vervolg op Paddington zou komen op zijn negentigste verjaardag. Zijn laatste Paddington-boek verscheen in april 2017, twee maanden voor zijn dood.

Meer over