This is the life...

Amy Macdonald verrast door Nederlandse aandacht na Top 2000 A Gogo

Amy Macdonald stond centraal in de eerste aflevering van de Top 2000 a gogo en dat heeft ze geweten. De Schotse zangeres is bedolven onder berichtjes van Nederlandse fans.

In 2007 scoorde Macdonald op twintigjarige leeftijd een wereldhit met This is the life. De song werd direct een klassieker die al jaren een plekje in de Top 2000 heeft. Reden genoeg om Amy uitgebreid te interviewen over haar liedje voor de Top 2000 a gogo.

Huisarrest

Een zichtbaar gecharmeerde Matthijs van Nieuwkerk kondigde Macdonald aan. In haar kenmerkende Schotse accent vertelde Amy voor het oog van ruim 750.000 kijkers hoe ze haar hit schreef. Het lied ontstond toen ze na een lange nacht stappen met haar vrienden thuis kwam en huisarrest van haar moeder kreeg. Verbannen op haar kamer tokkelde Macdonald binnen een kwartier op haar gitaar de basis voor This is the life bij elkaar. 

Itunes

Na afloop van de Top 2000 a gogo werd Amy tot haar verbazing overladen met berichtjes van Nederlandse fans die contact met haar zochten. Ook This is the life was ineens populair. Het lied staat inmiddels in de top vijf van meest gedownloade liedjes op Itunes. Daar is Amy uiteraard ook erkentelijk voor. 

Meer over:

Reageren