Bohemian Rhapsody voert wederom Top 2000 aan

9 december 2017 08:34 | muziek | Door Televizier

© Universal Music

Tis real life, geen fantasy: Queen heerst weer over de Top 2000. Bohemian Rhapsody staat op de eerste plaats van de lijst der lijsten en is het laatste lied van 2017.

Op de laatste stemdag probeerde Jeroen Kijk in de Vegte nog stemming te maken door te suggereren dat de top 3 dit jaar weleens ákelig anders kon zijn. Dat bleek niet waar.

Vaste top 3

Tijdens het Helden van de Top 2000 concert op NPO Radio 2 werd vrijdagavond de uitslag bekend gemaakt en er blijkt niets veranderd aan de top 3: Ook de nummers twee en drie zijn gelijk gebleven met respectievelijk Hotel California van Eagles en Stairway To Heaven van Led Zeppelin. Uit cijfers bleek dat vooral vrouwen op Queen stemden, mannen laten een voorkeur voor de Eagles zien.

Top 10

Verder valt op dat Guns 'n Roses de top tien weer is binnengekomen met haar November rain, dat is in 2011 voor het laatst voorgekomen. Ook Black van Pearl Jam scoort met de 7e positie haar hoogste plek ooit. De enige Nederlandse inzending in de top tien blijkt Avond van Boudewijn de Groot.

De volledige top 10:

1. Bohemian rhapsody - Queen
2. Hotel California - Eagles
3. Stairway to heaven - Led Zeppelin
4. Piano man - Billy Joel
5. Child in time - Deep Purple
6. Black - Pearl Jam
7. Wish you were here - Pink Floyd
8. Fix you - Coldplay
9. Avond - Boudewijn de Groot
10. November rain - Guns N' Roses

Meer over