Calm After the Storm-regisseur verzorgt Songfestivalact Nederland én België

Regisseur Hans Pannecouke gaat komend Songfestival zowel het nummer voor Nederland als België regisseren. Behalve Waylons Outlaw in Em gaat hij de act van Sennek uit België verzorgen.

Pannecouke komt eigenlijk uit België, maar heeft al meerdere malen de Nederlandse Songfestivalact geregisseerd. De aankleding van Calm after the storm van The Common Linnets met de country-achtige highway kwam van zijn hand. De regisseur bedacht ook de tien seconden stilte in het nummer Slow down van Douwe Bob.

A matter of time

Nu zal hij zich naast Outlaw in em ook wagen aan A matter of time. Het James Bond-achtige nummer van Sennek, oftewel Laura Groeseneken, zou wel eens hoge ogen kunnen gooien op het Songfestival. Kaapt België daarmee niet de Nederlandse overwinning weg? Voor de halve finale in elk geval niet: België treedt op in de eerste halve finale op dinsdag 8 mei, terwijl Nederland pas op donderdag 10 mei aan de beurt is voor de tweede halve finale.

Eerdere Songfestivalnummers

Het is de tweede keer dat Hans Pannecouke het Nederlandse en Belgische optreden regisseert. In 2016 bedacht hij naast de act van Douwe Bob samen met Ignace D’Haese en Yves Ruth ook de regie voor Laura Tesoro met haar nummer What’s the pressure. Pannecouke maakt wel vaker de switch naar een ander land, vorig jaar zette hij het optreden van Spanje in elkaar.

Lees ook: Waylon wilde geen veilig middle of the road popliedje.

Meer over: