Via radio, tv en internet

Concert at Sea dit jaar als digitaal festival

12 juni 2020 13:45 | muziek | Door Wietse Zuidberg

© ANP Kippa
Goed nieuws voor de festivalliefhebbers! Concert at Sea gaat dit jaar gewoon door, maar uiteraard wel in een digitale vorm. Radio, televisie en internet worden ingezet om de mensen toch een beetje het festivalgevoel te geven.

Het event vindt plaats op 25, 26 en 27 juni en is door de coronacrisis omgedoopt tot Concert at Home. Paskal Jakobsen, zanger van de band BLØF en mede-organisator, geeft een toelichting op de website: "We missen jullie enorm en op deze manier gaan we het festivalgevoel bij de mensen thuis brengen. Gelukkig kunnen we op zaterdag 27 juni ook al veel artiesten bekend maken voor de editie van 2021 dus de voorpret begint dit jaar al vroeg."

Overal te volgen

Het is de bedoeling dat het festival wordt uitgezonden via de website van het festival en via Facebook. Daarnaast heeft de NPO al aangegeven dat radio en televisie ook aandacht schenken aan Concert at Sea. Op NPO Radio 2 zijn onder meer livesessies te horen en worden hoogtepunten uit het verleden uitgezonden. Daarnaast duikt NPO 3 de geschiedenisboeken in en zendt het materiaal uit van eerdere edities van het festival.

De eerste editie van Concert at Sea vond plaats in 2006. Dit jaar had het de vijftiende fysieke moeten worden. Deze jubileumeditie is nu volgend jaar.

Meer over