Cornald Maas blij met Songfestvial-loting O'G3NE

Nederlands grootste Eurovisie Songfestival-kenner is positief gestemd over de loting van O'G3NE. De dames moeten op 11 mei aantreden in de tweede halve finale en dat is volgens Cornald helemaal niet verkeerd.

Nederland boft dat het in de halve finale zit met veel West-Europese landen, want Oost-Europeanen halen over het algemeen hun neus op voor de Nederlandse inzendingen. „Dan heb ik het over de landen die zelfs The Common Linnets in 2014 geen punten gaven, zoals Georgië, Montenegro, Azerbeidzjan, Albanië”, zegt Cornald Maas tegen NU.nl. „We zitten nu met veel West-Europese landen in de halve finale en daarmee kan Nederland op meer punten rekenen. Qua concurrentie zitten we tussen de landen die Nederland wel zien zitten."

Joan Franka

De commentator vindt het ook leuk dat we voor de verandering weer eens in de tweede halve finale zijn ingeloot, dat is sinds Joan Franka in 2012 niet meer gebeurd. In de halve finale werden Joan en haar indianentooi trouwens genadeloos afgeserveerd door de Europese stemmers.

De Toppers

Nadeel van de loting is volgens Cornald dat België niet bij ons in de groep zit, want traditiegetrouw zijn onze Zuiderburen goed voor douze points of daaromtrent. De volgorde van optreden is nog niet bekend, al is het over het algemeen voordeliger om laat in de show te zingen: „Maar ook dat biedt geen garantie. De Toppers traden in 2009 als laatste op met Shine, maar haalden de finale niet.”

Meer over: