Cornald Maas: 'Songfestivallied Trijntje is een hit'

11 November 2014 10:47 | muziek | Door Televizier

Cornald Maas weet zeker dat het lied waarme Trijntje Oosterhuis de Nederlandse eer hoog gaat houden in Oostenrijk een dikke hit is. Hij is een van de weinigen die het nummer al mocht beluisteren.

Cornald vertelde bij RTL Boulevard zijn eerste indruk van het Songfestival-lied. En de Songfestival-kenner bij uitstek is bepaald enthousiast! „Het is duidelijk een hit. De kruk kan dit jaar in ieder geval op stal blijven, verder ga ik niks zeggen.” Het door Anouk geschreven nummer is dus up-tempo.

Sollicitatie

Cornald vertelde ook dat het The Voice-jurylid zich goed voor had bereid op haar sollicitatiegesprek voor het festival. „Trijntje had direct een voorsprong op anderen. Ze had al een lied dat was geschreven door Anouk. Toen we het hoorden dachten we echt wel: hier kunnen we onmogelijk nee tegen zeggen.”

Cornald vertelde ook nog dat hij hoopt dat Anouk zelf acte de présence zal geven in Wenen. „Ik hoop dat Anouk in het achtergrondkoor van Trijntje gaat zingen, maar vooralsnog heeft ze gezegd om dat niet te doen. Het podium is voor Trijntje.”

Na veel geruchten bevestigde Tijntje Oosterhuis maandag haar deelname aan het Eurovisie Songfestival.

 

Meer over