Documentaire over Ilse en Waylon, The Common Linnets, op tv

16 April 2014 11:06 | muziek | Door Televizier

Ilse DeLange en Waylon komen op 6 mei in actie voor ons land tijdens het Eurovisie Songfestival onder de naam The Common Linnets. In een documentaire over het duo krijgen we een kijkje in hun muzikale keuken.

Documentairemaker Marcel de Vré was benieuwd wie er nu precies achter het duo The Common Linnets schuilging en maakte de bijna twee uur durende documentaire The Common Linnets – Calm Before the Storm.

The making of het album

Wie denkt dat de documentaire vooral inzoomt op Ilse, Waylon en het Songfestival, heeft het mis. In de documentaire zien we juist heel het proces voorafgaand aan het Songfestivalcircus en het tot stand komen van het album van The Common Linnets.

Muziek en uitstapjes

De documentaire bevat veel muziek, maar ook exclusieve beelden van allerlei uitstapjes van het gelegenheidsduo. Op verschillende plekken werkten Ilse en Waylon aan hun album; in de Belgische Ardennen, in Nashville en ook in Hilversum. De Lange en Waylon leggen in interviews uit hoe zeer ze met countrymuziek zijn vergroeid en waarom ze dit album samen wilden maken.

Storm

De documentairemaker kon er niet omheen: de storm die losbarste toen Ilse Delange en Waylon eind vorig jaar bekendmaakten dat ze Nederland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, komt ook in beeld. Heel Nederland moest even slikken toen Ilse en Waylon niet met een shownummer, maar met het kabbelende liedje Calm After The Storm op de proppen kwamen.

Marcel de Vré

De Vré maakte al eerder een muzikale documentair. In 2012 volgde hij de Golden Earring in de documentaire Making Tits ’n Ass.

Ondanks alle kritiek bestormden Ilse en Waylon de hitlijsten. Op 6 mei vertegenwoordigen The Common Linnets Nederland in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen.

Meer over