Enthousiaste Waylon en Ilse door naar finale Eurovisie Songfestival, volgens bookmakers kans op plek

7 Mei 2014 13:07 | muziek | Door Televizier

Met een vlekkeloos optreden stalen ‘onze’ Ilse en Waylon gisteren de show tijdens het Songfestival in Kopenhagen. Met hun lied Calm After the Storm bemachtigden ze een plek in de finale van aanstaande zaterdag.

Ze hebben het geflikt! Ilse en Waylon staan zaterdag 10 mei in de finale van het Eurovisie Songfestival.

Feestje

De twee finalisten waren vanochtend te gast bij Daniël Dekker die vanuit een naastgelegen hotel in de Deense hoofdstad elke dag live zijn radioprogramma Gouden Uren uitzendt. Waylon zag er wat minder fris en fruitig uit dan Ilse, maar dat gaf allemaal niets. De twee hadden tot laat in de nacht hun overwinning gevierd.

Spannend

De twee zangers knepen ‘m wel een beetje toen Nederland na de bekendmaking van acht landen nog steeds niet zeker was van een plek in de finale. Waylon vertelde over de spanning tijdens de uitslag: "Na zeven landen zaten we er nog niet bij en toen dacht ik wel: 'het zal toch niet zo zijn dat we niet door zijn?' Hebben we zo tof lopen doen dat we de finale zouden halen, lukt het niet."

Persconferentie

Maar er bleek niets aan de hand. The Common Linnets zijn door en konden na de uitzending meteen door naar de persconferentie. Daar zei Ilse dolenthousiast: "Ik vind het te gek dat we met zo’n puur, emotioneel liedje, ook in de finale staan, whoohoo!" Vervolgens mag ze een lootje trekken. Daar staat op of The Common Linnets aanstaande zaterdag in het eerste of het tweede deel van de finale mogen optreden. Het wordt het tweede deel. Waylon vertrouwt RTL Boulevard vervolgens toe dat hij nu heel graag een biertje wil drinken.

Kansen

Als Daniël vraagt naar de kansen van het duo is Waylon erg positief. Hij schat hun kansen hoog in: “Dat wordt de top 7”, zegt hij koel. Volgens de bookmakers zit hij daar niet ver naast. Wedkantoor Unibet, dat het vorig jaar met Anouk ook ongeveer bij het rechte eind had, voorspelt een top 5-notering voor The Common Linnets. Dat klinkt niet verkeerd!

De komende dagen wordt het dus nog even goed repeteren voor Ilse en Waylon en voldoende rust nemen.

Beluister hier het interview dat Daniël Dekker vanochtend met de twee finalisten had.

Ok, hierbij nog een keer het optreden van Ilse en Waylon gisteren.

Meer over