Geen The Passion in Utrecht

Utrecht was een belangrijke kandidaat voor de zesde editie van The Passion, maar de gemeente ziet af van de organisatie. Ze hebben het geld en het plein niet.

Utrecht heeft geen plein voor handen waar 20.000 mensen kunnen staan en ook weer veilig worden afgevoerd. Bovendien heeft de plaats de anderhalve ton euro, die de organisatie kost, niet in kas. ’Het gevraagde minimale budget, nog afgezien van de gevraagde uren en meerkosten, is op dit moment niet beschikbaar. De toereikende bijdrage bestaat uit minimaal 150.000 euro exclusief btw en daarbij een kernteam met mandaat uit de afdelingen vergunningen, politie, brandweer, GHOR en mobiliteit onder leiding van de gemeente’. Het potje 'Utrecht promotie' is waarschijnlijk dubbel en dwars opgegaan aan de start van de Tour op 4 juli.

Niet onderscheidend

Utrecht vindt ook -en dat is een beetje merkwaardige reden-, dat The Passion niet onderscheidend genoeg is omdat het reli-evenement al vijf keer eerder werd georganiseerd. ’En de tv-show passender maken voor Utrecht is niet aan de orde, omdat het al volgens een vaste formule wordt opgezet’, zo zegt het College van bestuur. 

Dit jaar was het feest, waarin de kruisiging van Jezus wordt herdacht, te zien in Enschede.

Reageren