Giel Beelen stopt met ochtendshow

19 september 2016 10:00 | muziek | Door Televizier

© Hans Peter/Vara

De ochtendshow van NPO 3FM-dj Giel Beelen stopt binnen nu en een jaar. Er gaan geruchten dat Domien Verschuuren de plek van Giel na 12,5 jaar gaat innemen.

NPO 3FM voert momenteel een verjongingskuur door. Giel Beelen (39) wordt daarom ingeruild door Domien Verschuuren (28). Giel heeft het nieuws maandag in zijn ochtendshow bekendgemaakt. "Ik ben altijd eerlijk hier 's ochtends, maar als iets nog niet rond is, ga ik er niet over beginnen. Als daar toch verhalen over verschijnen, zoals zaterdag in het AD, dan moet ik toch de duidelijkheid verschaffen. Ik heb besloten om te stoppen."

Ambities

Het liefst stopt Giel nog voor het einde van het jaar. Hij heeft namelijk ambities die hij door het tijdslot waarop hij nu radio maakt, niet kan nastreven. Een voorbeeld daarvan is Giels talentenjacht. De radiomaker in zijn ochtendshow: “Als je regelmatig luistert, weet je dat ik ’s ochtends verrot kan klinken, omdat ik weer bezig was met talenten of naar een concert ben geweest. Daar wil ik mee doorgaan.”

Luistercijfers

De luistercijfers van Giel namen steeds verder af. Een goede reden voor 3FM om haar koers te wijzigen. Giel geeft aan dat hij niet weet of de zendermanager de dj wil houden. “Het liefst maak ik radio bij 3FM. Zo niet, dan misschien bij een andere partner.”

Reorganisatie

Gerard Ekdom, Sander Lantinga en Coen Swijnenberg zijn vorig jaar vertrokken. Er gaan geruchten dat Frank van der Lende zich ook zorgen moet gaan maken om zijn middagplekje bij 3FM. De zender lijkt voorlopig nog niet klaar te zijn met haar reorganisatie.

De dj maakte het nieuws bekend nadat hij het toepasselijke Should I stay or should I go had gedraaid.

Meer over